Medicine Man's Other Room - Oliver Shanti & Friends
00:0000:00

Palo Santo ali Sveti les (iz drevesa Bursera Graveolens) je zelo aromatično drevo. Šamani v Južni Ameriki so ga tisočletja uporabljali za zdravljenje raznih bolezni, za čiščenje in odstranjevanje negativne energije in predvsem za odganjanje zlih duhov. Od tod tudi ime Sveti – Santo, kateremu so nadeli španski osvajalci. Zaradi svojih izjemnih lastnosti je bil zelo cenjen pri Inkih. Vonj Svetega lesa je ekstremno pomirjajoč in oddaja zelo močno energijo, predvsem povečuje meditativno stanje in spiritualno pot. Njegov dim odganjanja komarje, mravlje in ostali mrčes. Drevo raste 40 let; ko odmre je potrebno še 10 let, da je primerno za pridobivanje kadila in eteričnega olja. 

ETERIČNO OLJE: karakteristična aroma Svetega lesa prihaja iz naravnih monoterpenov. Izvlečke monoterpena se uporablja za odtranjevanje žolčnih kamnov, veliko raziskav pa proučuje preventivo pred obolenjem za rakom. Preprečevanje in zaviranje rakavosti je največja moč D-limonene (DL), katera deluje kemopreventivno proti tumorjem na dojkah, ledvicah, pljučih, koži in trebušni slinavki.

Proti gripi, alergijam, astmi, migrenam, paničnim napadom, omotici, stresom in splošnemu slabemu počutju: nekaj kapljic zmešamo z vodo, katero vaporiziramo z izparilnikom v prostoru. Malo olja si vtremo v kožo okoli srca, pod nosnici, na senci in vrat.

Artritis, Artroza, bolečine v vratu in mišicah: kadar je prisotna bolečina nanesite olje trikrat na dan direktno na mesto bolečine in si ga vmasirajte v kožo.

Preventiva pred rakom na želodcu, jetrih, dojkah in koži: pod jezik si kapnemo trikrat dnevno tri kapljice olja. To počnemo šest dni na teden.

Meditacija in psihofizična relaksacija: nekaj kapljic zmešamo z vodo, katero vaporiziramo z izparilnikom v prostoru.

Zelo učinkovita je uporaba pri aromaterapijah in masaži: pospešimo krvno cirkulacijo in oživimo življenjsko energijo.