Interstellar - Groove Addicts
00:0000:00

Zamanšinit je skupaj z Irgizitom nastal ob padcu velikega Asteroida v Kazahstanu pred približno 900.000 leti. Predvidevanja so, da je Irgizit iz samega jedra ob trku poletel nekaj 100m visoko pod visokim kotom v obliki manjših kapljic medtem, ko naj bi Zamanšinit letel pod nizkim kotom in se ohlajal na zemlji. Med njima je tudi nekoliko razlik v kemični sestavi vendar, ker so Zamanšiniti večji, so zato tudi močnejši od Irgizitov.

 

Zamanšinit je fascinanten Kamen z posebnimi oblikami in višjo vsebnostjo silicija. Kvalitetnejši primerki imajo gladek glos odboj svetlobe, zato se svetijo z visokim sijajem. Gre za Zvezdni Kamen oziroma ostanek velikega Asteroida, v katerem je SVETLOBA veliko bolj zgoščena kot v ostalih Tektitih (isto velja za Irgizit). Skozi tanko plast Zamanšinita skoraj ne vidiš barve. Deluje podobno kot ostali Tektiti vendar se zaradi močno zgoščene SVETLOBE njegova prisotnost veliko bolj občuteno izraža na posameznika in okolico. Podari ti neopisljivo varnost v najtežjih trenutkih ali situacijah ter te močno ozavešča k temu kar je prav in dobro. Z lahkoto zapustiš dvojnost ter začutiš ENOST Življenja, kot eno veliko povezano družino vseh živečih na našem Planetu in v celem vesolju. Zelo uspešno ti pomaga pri čustvenih, psihičnih in ostalih zdravstvenih tegobah. Priporočam ga vsem, ki so osamljeni ali v strahu pred prihodnostjo, saj ti daje pogum in veliko varnost, pred katero izgine vsak strah, katerekoli vrste ali oblike. 


Zamanšiniti se nahajajo v oddaljenem in redko poseljenem jugo zahodnem področju Kazahstana, v provinci Aktobe blizu vasi Irgiz. Asteroid je padel pred cca. 900.000 leti in pri tem ustvaril 2km globok Zamanšin krater (notranji premer kroga 7km, zunanji premer kroga 14km). Tako kot Darwinove Tektite najdemo Zamanšinite in Irgizite v samem kraterju. Na naši odpravi v Kazahstanu smo večinoma našli majhne primerke, na veliko srečo pa tudi nekaj večjih. So redki, predvsem pa je zelo težko dobiti kvalitetne in čiste primerke.

10.0.jpg
6.2.jpg
9.1.jpg